Promo banner

A+ A A-

Mevludska svečanost u džematu Feldkirch

U subotu, 19. februara 2011. godine, u prostorijama Bošnjačko muslimanske zajednice iz Feldkircha -Vorarlberg  proučen je tradicionalni Mevlud, kojeg su izveli polaznici mektebske nastave. Nakon proučenog mevluda Vekas ef. Haračić je održao prigodan vazu nasihat o ličnosti Muhammeda a.s. i slijeđenju njegovog sunneta. Nakon vazu nasihata Vekas ef. Haračić najavio je promociju svršenika kursa kur'anskog pisma.

mevlud-fildkirch-2011

Vođeni porukom ajeta da za svaki proučeni harf slijedi nagrada, nekoliko džematlija i džematlijki se odlučilo da od oktobra 2010. započne sa učenjem sufare i hvala Allahu isto završi baš u ovom mubarek mjesecu. Svi su dobili diplome i sada su u dubinama kur'anske ljepote.

Čast da uruči ove vrijedne diplome pripala je predsjedniku džemata Fadilu Ćehajiću. Sretni dobitnici diploma su: Hodžić Mujaga, hadži Dervišević Jasmin, Hodžić Sadika, Hodžić Derva, Majetić Ismeta, Mujabašić Senada, Šehić Jasmina, Šehić Ismeta, Polić Hasija, Samardžić Aida, Begić Fata, Begić Hajra i Samardžić Indira.

Podsticaj i drugima koji se još nisu  odlučili za ovaj korak treba da bude i to da je jedna od polaznica i rješenje za penziju dočekala u školskoj klupi.

Na kraju je sve još zaslađeno sa bosanskim poslasticama, čemu su se najviše obradovali najmlađi. Molimo Allaha dž.š. da ovakvih promocija bude više jer ovo je znanje koje koristi.

V.H.