A+ A A-

Sarajevo: Održan naučni skup o Muhammedu a.s.

U subotu, 19.02.2011. godine u povodu Mevluda , Vjerskoprosvjetna služba Rijaseta IZ u BiH u saradnji sa Fondacijom Mulla Sadra organizovala je naučni skup na temu: Muhammed, a.s., Poslanik milosti. Ciljna grupa skupa su bili vjeroučitelji sa područja Kantona Sarajevo. U izuzetno bogatom i brižljivo pripremljenom programu učesnicima skupa je prezentiran čitav niz zanimljivih sadržaja.

naucni-skup-mulla-sadra-2011

Multimedijalna prezentacija o govoru istaknutih ličnosti o Muhammedu, a.s., multimedijalna prezentacija o učenju Sire putem multimedijalnih prezentacija, zanimljiva izlaganja predavača: Mustafe Kamalija, Etminan Hamida, kulturnog atašea Irana, Hamed ef. Efendića, Muftije goraždanskog, Nezira Halilovića, uposlenika VP službe Rijaseta, prof. dr. Adnana Tufekdžića,  prof. dr. Nusreta Isanovića, Ambasadora IR Iran, Gholamreza Yousefi, prof. dr. Sedada Dizdarevića,  prof. dr. Džemaludina Latića.

naucni-skup-mulla-sadra-2011-1

Osim toga, učesnici skupa su imali priliku vidjeti i inspirativni igrokaz o Muhammedovom, a.s., mi'radžu, te predstavu o jedinstvu muslimana.

Nakon podne namaza i ručka upriličena je i promocija redizajnirane web-stranice Fondacije Mulla Sadra, kao i promocija novoobjavljene knjige: „Islam i Poslanik u očima drugih" autora Ahmeda Hamida a u prijevodu Mustafe Prljače, čiji je izdavač Fondacija.

Skup je organizovan u prostorijama Fondacije Mulla Sadra u Sarajevu.