A+ A A-

Mevludska svečanost u Goraždu

U ponedjeljak, 14. februara 2011. godine, poslije jacija-namaza, je povodom rođenja posljednjeg Allahovog poslanika Muhameda a.s.održana centralna mevludska svečanost na području Goraždanskog muftijstva u Kajseriji džamiji.

mevlud-gorazde-2011

Ova svečanost je samo početak aktivnosti i mevludskih svečanosti koje će se održavati u ovom mjesecu u svim džematima i medžlisima na području Muftijstva goraždanskog. Mevludski program proučili su  imami MIZ-e Goražde na čelu sa glavnim imamom Rasim ef. Džafićem.

Džamija Kajserija je bila ispunjena džematlijama na čijim su se licima prepoznavali tragovi sreće i zadovoljstva. Vrijedno je napomenuti da posjećenost nije bila ništa manja ni u ostalim do sada upriličenim mevludskim programima u goraždanskim džamijama.

mevlud-gorazde-2011-1

Mevludsku svečanost u Kajseriji džamiji je svojim prisustvom uveličao muftija goraždanski Hamed ef. Efendić, koji je neposredno nakon uvodnog obraćanja imama džamije hfz. Alije ef. Rahman,  održao nadahnut vazi-nasihat, naglasivši veličinu i značaj Muhameda a.s., njegov životni put i životne ideale koje bi  muslimani trebali prepoznavati i na njih se u svakodnevnom životu vraćati.

Alija Rahman