Promo banner

A+ A A-

Mevludi s obje strane Save

Nekoliko zadnjih godina imami medžlisa IZ-e Modriča, Bosanski Šamac, Orašje, Gunja, Slavonski Brod i Odžak sa svojim džematlijama organizuju zajedničke mevlude. Ovogodišnji mevludi su počeli iz Orašja. Poslije akšam namaza koji je obavljen u džamiji AZIZIJI, program je nastavljen u kino dvorani. Pored poznatog hora „Azizija" učešća su uzeli i hafizi Huskanović i Beganović. Pečat mevludskoj noći predavanjima u nekoliko etapa je ostavio prof. dr. Džemaludin Latić. Jednostavno, razumljivo svakome je pokucao na njegovo srce. Domaćin ovoj lijepoj mevludskoj noći je Salim-ef. Kanlić, poslije zahvale Dragom Bogu i salevata Miljeniku i Poslaniku Muhammedu a.s., posebno je poselamio prisutne i najavio sljedeće druženje u odžačkoj džamiji.

mevlud-odzak-2011-1

Pred akšam namaz u nedjelju, 20.02.2011. godine, odžačka džamija je domaćin imamima i džematlijama Modričkog Luga, Jakeša, Modriče, Tarevaca, Bosanskog Šamca, Orašja, Gunje, Slavonskog Broda pa i Požege. Mevlud je spojio dvije strane rijeke Save. Mevlud su proučili imami i polaznici mekteba iz Odžaka sa svojom mu'allimom Indirom Kusur. Mnoge džematlije su suzama zaljevale poruke i pouke mevluda i lijepe glasove svojih imama.

mevlud-odzak-2011

Izaslanik muftiluka tuzlanskog Bekir-ef. Šabić je poselamio u ime Muftije i svoje ime prepunu džamiju u Odžaku. Predavač ove nezaboravne noći hfz. Sabahudin-ef. Skejić je jednostavnim riječima plijenio srca i uzdahe vjernika i vjernica. Vjerujemo da će njegov način približavanja Sunneta Poslanika Muhammeda a.s. imati velikog traga na prisutne vjernike i vjernice.

Gostima i odžačkim džematlijama selame i dobrodošlicu iskazao je Fahrudin-ef. Mujanović, te najavio slijedeći mevlud i druženje na drugoj strani Save. Gunja nije daleko. Vidimo se sa našom braćom i sestrama u Gunji u nedjelju 27.02., a onda redom Bosanski Šamac, Slavonski Brod pa Modriča. Neka je salavat i selam Allahovom Poslaniku i Miljeniku Muhammedu a.s. od muslimanki i muslimana sa obje strane Save.

Fahrudin Mujanović