A+ A A-

Dani o Allahovom poslaniku u Bosanskoj Kostajnici

 Medžlis IZ Bosanska Kostajnica je bio domaćin predstavnicima Medžlisa IZ Sarajevo u okviru jednomjesečne manifestacije pod nazivom „Dani o Allahovom Poslaniku" kojom prilikom je za vjernike džemata Bosanska Kostajnica izveden prigodan mevludski program kojeg je izveo hor imama medžlisa IZ Sarajevo.

bos-kostajnica-sast-2011

Iz razgovora koji su vođeni sa predstavnicima iz Sarajeva koje su činili mag. Ferid ef. Dautović -glavni imam, Malik ef. Šljivo - zamjenik gl. Imama, te Suljo ef. Ćerimović - pomoćnik gl. Imama, predstavljen je Medžlis IZ Bosanska Kostajnica, te uspjesi i problemi kojima se svakodnevno susreću ovi ljudi.

Nakon mevludskog programa prigodnim riječima prisutnim vjernicima obratio se gl. imam Medžlisa IZ Sarajevo Ferid ef. Dautović koji je istakao da je svakodnevna obaveza pomagati jedni drugima, te važnost da se ne zaboravi Allah dž.š. kao i njegovog Poslanika.

Prigodnim riječima prisutnim   se obratio i muftija bihaćki Hasan ef. Makić koji je čest i vrlo drag gost u ovom džematu.

Nakon svečanosti na obostrano zadovoljstvo, potpisana je neka vrsta Protokola o saradnji koja bi se odnosila na sve segmente, te je iskazana želja za uzvratnom posjetom.

Mesud Hrustić