A+ A A-

Bugojno: Polaznici vjeronauke Mevlud obilježili posjetom bolnici

Povodom Mevluda, rođendana posljednjeg Božijeg Poslanika, s.a.v.s.,  deset učenika VI-1 Osnovne škole „Gornji Vakuf" sa svojim razrednikom i nastavnikom Islamske vjeronauke Saudinom Cokoja, i u društvu sa nastavnikom Likovne kulture  Alijom Filanom, posjetilo je JU „Dom zdravlja i Opću bolnicu" u Bugojnu. 

vjeronauka-bolnica-mevlud-2011-1

Prilikom posjete osoblje bolnice je sa zadovoljstvom izrazilo toplu dobrodošlicu učenicima. 

U skladu sa dogovorom, polaznici vjeronauke su zajedno sa osobljem „Opće bolnice"  obišli bolesničke sobe u kojima je bilo oko 30 bolesnika. 

vjeronauka-bolnica-mevlud-2011

Tokom posjete, učenici su bolesnicima uručili skromne poklone (1 kg voća i litar soka) te im zaželjeli što brži oporavak i povratak kućama. 

Nastavnik Saudin Cokoja je  tokom obilaska naglasio da je ovo posjeta povodom rođendana Božijeg Poslanika, s.a.v.s, jer je i on uvijek obilazio bolesne i učio za njih dovu. 

Na licima bolesnih, posebno starijih, vidjela se radost ali i suze što su ih se najmlađi sjetili na ovaj dan ovom posjetom. 

Osoblje „Opće bolnice" se na kraju toplo zahvalilo učenicima i vjeroučitelju na ovoj humanoj posjeti, a učenici sa svojim vjeroučiteljem se zahvaljuju direktoru OŠ „Gornji Vakuf" gosp. Isaković Dževadu na ukazanoj podršci. 

S.C.