A+ A A-

Podgorica: Književna nedjelja povodom Mevluda

podgoricaPovodom nastupanja dana rođenja Allahovog miljenika Muhammeda, s.a.v.s., uprava Medrese u Podgorici je organizovala književnu nedjelju. Cilj ove aktivnosti je da se učenicima, u takmičarskom duhu da prostora kreativnosti. Ovo je prilika da ispolje svoje književne kapacitete, pisanjem poetskog ili proznog djela o Poslaniku, s.a.v.s.

„Teško je naći neizrečene riječi kojima bi pohvalili Muhammeda, s.a.v.s., a kojima to neko već nije učinio prije nas. Ipak, cilj nam je da iz pera ovih mladih ljudi čujemo njihov vlastiti osjećaj prema čovjeku koji je zadužio čovječanstvo najvećim dugom - uputom koja vodi ovosvjetskom i onosvjetskom uspjehu," rekao je direktor Medrese, Omer Kajoshaj.

Učenici svih razreda će, uz asistenciju profesora bosanskog i albanskog jezika takmičiti se u sastavljanju najboljeg poetskog i proznog rada o Allahovom miljeniku Muhammedu, s.a.v.s. Radovi će biti klasificirani u toku sedmice, da bi se na kraju došlo do najboljih, koji će biti nagrađeni od strane Uprave medrese.

(www.monteislam.com)