Promo banner

A+ A A-

Sarajevo: Večer Kur`ana i izložba „Safvet-beg Bašagić" na FIN-u

FIN1Na Fakultetu islamskih nauka u Sarajevu će se u petka, 11. februara 2011. godine povodom Mevluda - Dana rođenja Muhammeda a.s. održati Večer Kur`ana.

Na ovoj večeri milozvučnog učenja ajeta Posljednje Božije objave učešće će uzeti najbolji učači Kur`ana na Fakultetu islamskih nauka te akademski hor FIN-a.

Početak programa planiran je poslije akšam-namaza, u 17:45 sati, u Velikom atriju FIN-a.

Izložba „Safvet-beg Bašagić"

Fakultet islamskih nauka u saradnji sa Ambasadom Republike Slovačke i Univezitetskom biblotekom u Bratislavi organizira izložbu pod nazivom „Srce u rukama - Zbirka Safvet-beg Bašagić" na kojoj će biti izložena djela Savfet-bega Bašagića, jednog od najistaknutijih bosankih književnika kojeg se smatra i ocem Bosanske renesanse.

izlozba-fin-basagic-2011-1

Svečano otvaranje održat će se danas, 10. februara 2011. godine, sa početkom u 17:00 sati u Velikom atriju fakulteta islamskih nauka gdje će biti i izloženi radovi i djela Safvet-bega Bašagića. Na svečanom otvaranju prisutnima će se obratiti dekan Fakulteta islamskih nauka prof. dr. Ismet Bušatlić dok će izložbu svečano otvoriti Miroslav Mojžita, ambasador Republike Slovačke u Bosni i Hercegovini.

(www.fin.ba)