Promo banner

A+ A A-

Muftija Zukorlić primio delegaciju nevladinih organizacija iz Prijepolja

Na inicijativu Odbora za zaštitu i sprječavanje izmiještanja groblja u Gračanici i nevladinih organizacija u Prijepolju koje se bave ekologijom i zaštitom životne sredine,  a u povodu najavljene izgradnje hidroelektrana na Limu kod Brodareva i Prijepolja, glavni muftija Islamske zajednice Muamer ef. Zukorlić, u ponedjeljak 7. februara ove godine, primio je mješovitu bošnjačko-srpsku delegaciju predstavnika ovih organizacija. 

zukorlic-delegacija-prijepolje-2011

Gosti su upoznali Glavnog muftiju sa kompleksnošću pomenutog problema, kao i nizom zloupotreba i propusta koju su učinjeni od strane Ministarstva za energetiku i lokalne samouprave u Prijepolju. Također su naglasili da je apsolutna većina stanovništva Prijepolja i Brodareva protiv izgradnje hidroelektrana na Limu, te zatražili pomoć Islamske zajednice u sprječavanju realizacije projekta koji može imati nesagledive ekološke i zdravstvene posljedice.

Muftija je izrazio razumijevanje i podršku stanovnicima ovoga kraja i naglasio da se njihova volja mora poštovati, te da će Islamska zajednica pratiti dalji tok događaja i adekvatno reagovati.

(www.islamskazajednica.org)