A+ A A-

Bihaćki muftija dobitnik priznanja „Hasan Škapur"

hasan-makicU utorak 01. 02. 2011. godine, održana je sjednica Komisije za dodjelu nagrade i priznanja iz Fonda ''Hasan ef. Škapur''.  Fond ''Hasan ef. Škapur'' ustanovljen je pri Medžlisu IZ-e  Tešanj 2005. godine, a namjena mu je stipendiranje učenika i studenata i dodjela nagrada i priznanja zaslužnim naučnim radnicima, pojedincima, organima i ustanovama u BiH i šire za doprinos u razvoju islamskih, posebno hadiskih znanosti. Nagrada i priznanje dodjeljuju se jednom godišnje i to povodom 12. rebiu-l-evvela.

U proteklom periodu za doprinos u razvoju hadiske znanosti dobitnici nagrade i priznanja bili su: prof. dr. Omer Nakičević (2005.), prof. Mehmedalija Hadžić (2006.), dr. Šefik Kurdić (2007.), dr. Fuad Sedić (2008.), prof. Mahmut Karalić (2009.),  Kulturni centar „Kralj Fahd" Sarajevo (2010.g.).

Komisija za dodjelu nagrade i priznanja iz fonda ''Hasan ef. Škapur'' u sastavu: predsjednik IO Medžlisa IZ Tešanj, glavni imam Medžlisa IZ Tešanj, Dekan Fakulteta islamskih nauka u Sarajevu i Muftija zenički, donijela je Odluku da dobitnik ovogodišnje nagrade i priznanja za doprinos u razvoju hadiske znanosti bude Muftija bihaćki Hasan ef. Makić prof.

Nagrada i priznanje bit će uručeni 12. rebiu-l-evvela 1432. h.g./ 15. februara 2011. godine u Tešnju.