A+ A A-

Delegacija MRV-a posjetila MIZ Gacko

Međureligijsko vijeće BiH dobilo je prijavu o napadu na imovinu IZ-e u Gacku, 20. januara, kada su porazbijana prozorska stakla na obnovljenoj zgradi Medžlisa. Tim povodom izaslanstvo MRV-a BiH posjetilo je jučer (27. januara) Medžlis IZ-e Gacko, u prisustvu predstavnika SPC-a, predsjednika MZ-e Fazlagića Kula, te predstavnika Medžlisa IZ-e Dubrovnik. Predstavnici lokalne administracije u Gacku nisu reagovali na poziv Međureligijskog vijeća, ali ni poziv Medžlisa IZ-e Gacko da se pridruže u osudi ovog vandalskog čina.

mrv-miz-gacko-2011

Predstavnici eparhijskog časopisa i lokalnog gradskog radija u Gacku također su prisustvovali  osudi napada, a Izvršni odbor MIZ-e Gacko upoznao je predstavnike MRV-a BiH o predstojećim projektima Medžlisa.

Uz zahvalnost za brigu i interesovanje za prilike u kojima radi i funkcionira IZ-e u Gacku, Medžlis IZ-e Gacko izražava nadu da će susreta s ovakvim povodom u budućnosti biti sve manje, te da će saradnja Međureligijskog vijeća i vjerskih zajednica u BiH ponuditi bolje rezultate na tom planu.