A+ A A-

Prijem za sabornike sa područja Muftiluka zeničkog

Muftija zenički mr. Ejub ef. Dautović jučer (27.01.2011. godien)  je u svom Uredu upriličio prijem za sabornike sa područja Muftiluka zeničkog, koji su izabrani na proteklim izborima u Islamskoj zajednici. Prijem je organiziran u čast sljedećih sabornika: mr. Jakub ef. Salkica iz Zenice, dr. Suad Isaković iz Zenice, Hidajet Purak iz Žepča, Husein Zilkić iz Zavidovića, Ismet Mustabašić iz Maglaja, mr. Fuad ef. Omerbašić iz Tešnja i Adnan Begić iz Doboja. Prijemu je prisustvovao i član Ustavnog suda Islamske zajednice gosp. Jusuf Šeta.

muftija-zenicki-sabornici-2011

Muftija zenički čestitao je sabornicima na izboru, skrenuo pažnju na važnost emaneta koji im je povjeren izborom u najviši predstavnički i zakonodavni organ Islamske zajednice, te predložio da se radi efikasnijeg rada i djelovanja u Saboru, sabornici sa područja Muftiluka zeničkog sastaju prije svake zakazane sjednice Sabora IZ u BiH.

Nakon što su sabornicima uručena rješenja o verifikaciji i prigodni pokloni, druženje je nastavljeno uz svečani ručak u Hotelu ''Zenica''.