Promo banner

A+ A A-

Održana redovna sjednica Mešihata IZBNJ

U prostorijama Bosanske islamske Zajednice u Offenbach-u 25.01.2011 održana je deveta redovna sjednica Mešihata Islamske zajednice Bošnjaka u Njemačkoj a sjednicom je predsjedavao predsjednik Mešihata muftija Mustafa ef. Klanco.

Sjednica-mesihata-Offenbach-2011

U prvom dijelu sjednice raspravljano je o zaključcima sa osme sjednice Mešihata, koji su se ticali poduzetih aktivnosti o putovanju na hadž 2010, a Bilal ef. Hodžić informisao je članove Mešihata  o uspješno obavljenim obredima hadža i, kao glavni vodič hadžijama, istakao svoja zapažanja. Također, raspravljalo se o zaključcima o mektepskoj nastavi, aktivnostima Zajednice na planu saradnje sa drugim muslimanskim organizacijama, zaduženjima pojedinaca u tekućim projektima kao i o posjeti rukovodstva Zajednice Rijasetu IZ u BiH u protekloj godini.

U drugom dijelu sjednice diskutovano je o odlukama Sabora IZBNJ o raspisanim izborima u IZBNJ i tim povodom imenovana je Izborna-kandidaciona komisija koja treba da provede kandidacione izbore na regijama/medžlisima. Predsjednik Izborne-kandidacione komisije će biti potpredsjednik Mešihata Halim ef. Alibašić. Još jednom je naglašena važnost da džemati, kao članovi krovne organizacije, ispune svoje obaveze prema Zajednici, kako bi mogli učestvovati u izbornom procesu.

Pored ovih pitanja raspravljalo se i o drugim tekućim pitanjima u našim džematima, zahtjevima džemata za prijem u članstvo, finansijskoj situaciji, humanitarnim aktivnostima i kulturno-obrazovnim projektima.

(www.igbd.eu)