Promo banner

A+ A A-

Muftija zenički primio direktoricu Centra za edukaciju "Nahla"

 U utorak, 25.01.2011. godine, muftija zenički mr. Ejub ef. Dautović primio je direktoricu Centra za edukaciju i istraživanje „Nahla" g-đu Sehiju Dedović. 

Susretu koji je upriličen u Uredu muftije u Zenici prisustvovali su i dekan Islamskog pedagoškog fakulteta u Zenici dr. Zuhdija Adilović, zatim Đermana Šeta, voditeljica Odjela za istraživanje pri Centru za edukaciju i istraživanje ‘'Nahla'' te Edin Kavazović, sekretar Ureda muftije zeničkog. 

muftija-zenicki-nahla-2011

Na sastanku su dogovoreni konkretni vidovi saradnje u realizaciji projekata prevencije nasilja u porodici i pomoći žrtvama nasilja u kontekstu mogućnosti uključivanja i podrške Islamske zajednice. 

Muftija zenički zahvalio se aktivisticama Nahle na ponuđenoj viziji saradnje sa Islamskom zajednicom, iskazao spremnost Muftijstva zeničkog da učestvuje u projektima borbe protiv nasilja u porodici i drugim sličnim projektima, te predložio da se u narednom periodu naprave konkretni koraci kroz seminare za imame Muftiluka zeničkog na kojima bi bila tretirana gore navedena tema.