Promo banner

A+ A A-

Minhen: Serijal tribina „Druženje sa ulemom"

Bošnjački džemat „Fedž" pokrenuo je serijal tribina pod nazivom „Druženje sa ulemom". Ovom prilikom na tribini je gostovao veliki daija i predavač hafiz Mustafa ef. Efendić  iz Zavidovića.  Hafiz Efendić je u Minhenu proveo tri dana družeći se sa Bošnjacima.

minhen-druzenje-sa-ulemom-2011-1

Tokom svog boravka hafiz je obišao i još nekoliko drugih bošnjačkih džemata koji  isto tako veoma uspješno djeluju i rade na ovim prostorima.  Centralna tribina je bila zakazana u prostorijama džemata Fedžr, nažalost i ovoga puta prostorije su bile premale da prime sve one koju su željeli da subotnje večer provedu družeći se sa hafizom Efendićem.

minhen-druzenje-sa-ulemom-2011

Nakon veoma nadahnutog i bogatog vaza kojeg  nam je održao hafiz, večer je ukrašeno i noćnim namazom kojeg  je zajedno sa hafizom klanjalo više od 100 džematlija.

Molimo Allaha dz.s da obilatom nagradom nagradi našeg hafiza koji je samo za tri dana  boravka u Minhenu održao više od 10 vazova te da On Uzvišeni podari snage vrijednim članovima džemata Fedžr  da ustraju na ovim hairli projektima. 

Džemat „Fedžr" Minhen