A+ A A-

B. Kostajnica: Sjednica novog IO medžlisa

Nakon provedenih izbora u Medžlisu IZ Bosanska Kostajnica koji su pored velikog odaziva džematlija protekli u najboljem redu, 25. decembra 2010. godine održana je i prva skupština u novom sazivu. Na skupštini je izvršeno glasanje za predložene kandidate Izvršnog odbora, te je brojanjem glasova konstatovano da će IO u naredne četiri godine činiti Mirsad Ikanović, Elmedin Ikanović, Samir Hajdarević, Mesud Hrustić, te glavni imam po funkciji Haris ef. Ahmić.

skupstina-medzlisa-bos-kostajnica-2011

U subotu 22.01.2011. godine održana je i prva sjednica Izvršnog odbora na kojem je uz prisustvo predsjednika izborne komisije Asima Omerovića izvršeno i glasanje za predsjednika Medžlisa IZ Bosanska Kostajnica. Tom prilikom je Mirsad Ikanović dobio jedan glas, dok je sa četiri glasa na mjesto predsjednika izabran Mesud Hrustić.

Već na prvoj sjednici prije primopredaje dužnosti predsjednika, već su inicirani neki projekti i zadaci, od kojih je prioritet iznalaženje načina prikupljanja finansijskih sredstava, koji su kao i svugdje pokretač mnogih aktivnosti.

Priredio: Mesud Hrustić