A+ A A-

Omladinsko druženje u Horsensu

U četvrtak, 13. januara 2011.godine, omladinska organizacija "BUF Sunce" koja djeluje pri džematu "Zem-Zem" u Horsensu (Islamska zajednica Bošnjaka u Danskoj) organizovala je omladinsko druženje u sportsko-rekreacionom centru u gradu Horsensu.

druzenje-horsens-2011-1

Organizacija "BUF Sunce" osnovana je u oktobru prošle godine i namijenjena je prvenstveno okupljanu i druženju Bošnjačke omladine.  Nakon završenih dnevnih obaveza, omladina se okupila u sportsko-rekreacionom centru kako bi se družili i razgovarali.

Na omladinskom druženju obratio se kratkim predavanjem Almedin ef. Spahić, na temu: "Putem do vječne sreće i zadovoljstva!" Tom prilikom ukazao je na potrebu obrazovanja omladine, popravljanja moralnog stanja kod mladih ljudi i aktivnog uključivanja u društvo, rad i organizaciju džemata Islamske zajednice. 

"Shvatljivo je da su generacije koje su pristizale u periodu 1992-1995. godine  fizički radnici, jer su od samog početka radili fizičke poslove kako bih obezbijedili egzistenciju svojim porodicama, ali novim generacijama, nama mladim ljudima je obaveza školovanja i obrazovanja na prestižnim fakultetima, i u kvalitetnim uslovima koje pruža ova država. Fizičke poslove sada prepustite drugima, predstavljajte državu iz koje ste porijeklom na najbolji način, pomažući svoju vjeru,društvo i zajednicu kao ambiciozni,mladi i obrazovani ljudi, time će te steći vječnu sreću i zadovoljstvo" bile su to ukratko riječi našeg imama.

Poslije predavanja i upoznavanja omladine sa planom aktivnosti za 2011. godine, druženje je nastavljeno sportskim aktivnostima.

Priredio: Bahir Kosovac