A+ A A-

Radio BIR: Zahvalnica TIKA-i

Povodom treće godišnjice radija BIR, koja je obilježena u ponedjeljak 10. januara 2011. godine, uručene su zahvalnice brojnim pravnim licima koja su u protekloj godini značajno pomogla radio BIR. Tim povodom jedna od zahvalnica, u Sarajevu je u petak, 14. Januara, uručena i direktoru Turske uprave za međunarodnu saradnju i razvoj gospodinu Mustafi Šahinu.

radio-bir-zahvalnica-tikaTurska uprava za međunarodnu saradnju i razvoj svoj ured u BiH otvorila je 1996. godine, neposredno poslije rata s ciljem da  budu prvenstveno s ljudima u BiH u svim sferama života, bilo da se  radi o zdravstvu, poljoprivredi, obrazovanju ili medijskom segmentu. Kao takva, Turska uprava za međunarodnu saradnju i razvoj prije nekoliko mjeseci donirala je materijalna sredstva za obnovu i adaptaciju prostorija radija BIR. O pomoći koja je uručena radiju BIR, direktor turske uprave za međunarodnu saradnju i razvoj, gospodin Mustafa Šahin kaže: ''Jedan od naših projekata koji smo podržali u medijskom prostoru, jeste i ova mala podrška koju smo pružili radiju BIR''. Saznanje da je radio BIR za veoma mali period svog postojanja postigao veliku slušanost, direktora Turske uprave za međunarodnu saradnju i razvoj, gospodina Mustafu Šahina čini sretnim i zadovoljnim.

Turska uprava za međunarodnu saradnju i razvoj podržala je mnogo projekata  o kojima se zna, s druge strane podržali su i projekte o kojima javnost danas malo zna. Ono što su uradili danas u BiH može se procijeniti u milionima pomoći koja je stigla na adrese brojnih udruženja, poljoprivrednih subjekata, zdravstvenih ustanova i sl. Podrška koju je radio BIR imao od Turske uprave za međunarodnu saradnju i razvoj u samim počecima rada radija BIR, mnogo je značila, a danas ta pomoć i podrška nije zaboravljena. O pomoći koju je radio BIR dobio od Turske uprave za međunarodnu saradnju i razvoj, direktor radija BIR gospodin Remzija Pitić je kazao: ''Ta podrška koju smo imali od TIKE u dosadašnjem našem razvoju, bila nam je veoma značajna u trenutku, kada smo bili još uvijek na početku svog rada''.

(www.bir.ba)