Promo banner

A+ A A-

Islamski centar u Mostaru ima dozvolu za gradnju

vakufska-zgrada-mostarU proteklih mjesec dana na nekim internet-portalima (uglavnom hrvatskim) objavljen je tekst pod naslovom „U središtu Mostara u divljoj gradnji niknuo Islamski centar" koji je, iz njima poznatih razoga, dezinformirao javnost.

U tekstu se navodi kako je gradnja Vakufskog poslovnog centra kod autobuske i željezničke stanice bespravna. U sadržaj teksta i motive njegovog objavljivanja ne želimo ulaziti. Stoga molimo sve one osobe koji su pročitale taj tekst i urednike portala koji su ga prenijeli da prije već ga uzmu kao tačnu informaciju provjere njegovu vjerodostojnost.

Islamska zajednica je u svom radu zauzela stav transparentnog poslovanja i svi koji se bave ozbiljnim novinarstvom znaju tu činjenicu. U prilog toj činjenici ide i Rješenje o gradnji gradskog Odjeljenja za urbanizam i građenje broj UPI-07/2-25-468/09 od dana 10.11.2009. godine kojim se odobrava izgradnja Islamskog centra što u potpunosti demantira tendenciozne koještarije objavljene na pomenutim portalima.

(www.miz-mostar.com)