Promo banner

A+ A A-

Novi Pazar: Tribina "Hidžab - islamsko odijevanje žene"

fisStudenti Fakulteta za islamske studije u Novom Pazaru organizovali su 29. decembra 2010, u prepunoj Velikoj sali Mešihata Islamske zajednice u Srbiji, javnu tribinu "Hidžab - islamsko odijevanje žene".

Tokom večeri, prisutnima je priređen bogat kulturno- umjetnički progam, nastup akademskog hora FIS-a, reprodukcija prigodnih dokumentaraca i niz iznenađenja.

Predavanje o jedinoj ispravnoj nošnji muslimanke održala je studentica druge godine FIS-a, Aida Rašljanin. Nakon uspješnog i dinamičnog obraćanja, uslijedilo je najveće iznenađenje večeri. Na poziv predavača: "Da li među našim sestrama koje se još nisu pokrile postoji neka koja se večeras želi pokriti?" - Allahovom milošću iz publike je bini prišlo osam sestara: sedam djevojaka i jedna žena.

Njihov izlazak je sa oduševljenjem prisutnih propraćen gromoglasnim tekbirima.

Nakon toga je uslijedilo izvlačenje nagrada za prisutne, u vidu knjiga i odijevnih predmeta za sestre.

Pred sam kraj druženja, osam sestara koje su se prijavile da se žele pokriti izašle su iz druge prostorije, u potpunosti islamski odjevene.

Tribini su prisustvovali članovi rukovodstva FIS-a, rektor Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru, muftija beogradsko-novosadski i direktor medrese Gazi Isa-beg.

Molimo Uzvišenog Allaha da ovaj veliki događaj bude primjer svim da'vetskim institucijama u regionu i šire, a Fakultetu za islamske studije u Novom Pazaru uveća bereket na putu promoviranja Allahove vjere.

(www.islamskazajednica.org)