A+ A A-

Održan sastanak Savjeta Muftiluka zeničkog

Danas (utorak, 28. 12. 2010. godine) je u Zenici održan radni sastanak Savjeta Muftiluka zeničkog kojim je predsjedavao muftija zenički mr. Ejub ef. Dautović. Na sastanku, kojem su prisustvovali svi glavni imami medžlisa Islamske zajednice Muftiluka zeničkog i sekretar Okružne izborne komisije Okruga zeničkog, analizirane su informacije o provedenim izborima u Islamskoj zajednici na području Muftiluka zeničkog. 

muftija-zenicki-radni-sastanak-2010

Savjet je konstatovao da je izborni proces na području Muftiluka zeničkog protekao bez većih poteškoća, te da možemo biti zadovoljni odzivom i učešćem džematlija i delegata u izbornom procesu.

Muftija je čestitao Okružnoj izbornoj komisiji na dobro provedenim izborima, a glavnim imamima na praćenju i realizaciji izbornog procesa u sva tri kruga izbora u Islamskoj zajednici.

Također, muftija je na održanom sastanku posebno iskazao zahvalnost i čestitke Glavnoj izbornoj komisiji, na čelu sa predsjednikom Mensurom Karadžom, koja je vodila kompletan izborni proces i uspješno ga sa Okružnom izbornom komisijom Okruga zeničkog, na čelu sa predsjednikom Ruštom Mahmutefendićem, privela kraju.