Promo banner

A+ A A-

Tradicionalna večer Kur'ana u Tuzli

al-kur-anMedžlis Islamske  zajednice Tuzla  već nekoliko godina tradicionalno organizuje večer Kur'ana.  Večer Kur'ana će se održati u džamiji princ Abdullah u Tuzli u 18 sati i 30 minuta, u petak 31. 12. 2010. godine. U program će nastupiti: hfz. dr. Halil ef. Mehtić, hfz. Kemal. ef. Mehić, Mehmed ef. Delić, Nazim ef. Misini, Resul ef. Alić i Dženan ef. Sinanović.

Biografija učesnika

DŽENAN  ef. SINANOVIĆ, rođen je 1979. godine u Varešu. Behram - begovu medresu završio 1998. godine, radi u džematu Gornji Pasci, Medžlis Islamske zajednice Tuzla. Apsolvent je  na  Fakultetu islamskih nauka u Srajevu.

MEHMED ef. DELIĆ, rođen je 1955.godine  u Kaknju, završio je Gazi Husrev - begovu medresu u Sarajevu. Učestvovao je u mnogim programima učenja Kur'ana, učesnik je snimanja nekoliko CD-a i spotova hora Ak- Saray iz Kaknja 

NAZIM ef. MISINI, rođen  je 1968. godine u Dragašu, završio Gazi Husrev-begovu medresu, diplomirao je na Fakultetu islamskih nauka u Sarajevu, radi kao vjersko-prosvetni referent (glavni imam) Odbora Islamske  zajednice Dragaš. 

 Hfz. dr. HALIL ef. MEHTIĆ, rođen je 1953. godine u Donjem Vakufu. završio  je Gazi Husrev-begovu medresu, diplomirao na Fakultetu islamskih nauka u Sarajevu, magistrirao je iz oblasti tefsira i kur'anskih znanosti na Univerzitetu za islamske studije u Karačiju Pakistan.

(www.miztuzla.com)