Promo banner

A+ A A-

Saopćenje IO MIZ Travnik

ZNAKIZ1Sarajevo, 4. novembar 2010. (MINA) - Medžlis Islamske zajednice Travnik bio je veoma iznenađen kada su 28. 10. 2010. godine istražni organi Kantonalnog tužilaštva Travnik zatražili odobrenje za ulazak u prostorije džamije u džematu Pode radi provođenja istražnog postupka u kome se mutevelija džemata H. S. dovodi u vezu sa bludnim radnjama nad J. Dž.

S tim u vezi, 03. 11. 2010. godine održana je sjednica Izvršnog odbora Medžlisa Islamske zajednice Travnik na kojoj je zbog povezivanja s istragom H. S. podnio ostavku i Medžlis IZ Travnik je pokrenuo postupak smjene imenovanog s mjesta mutevelije i članstva u Izvršnom odboru.

Izvršni odbor Medžlisa IZ-e Travnik duboko saosjeća sa svima koji su zbog ovog čina pretrpjeli bol i patnju i nada se da će nadležni istražni i sudski organi učiniti sve kako bi se utvrdila puna istina i procesuirao zločin.

Medžlis Islamske zajednice Travnik zgražava se i nad samom sumnjom mogućeg dovođenja ovog zločina u vezu s džamijom, kaže se u saopćenju IO MIZ Travnik.