A+ A A-

Tribina „Ummet danas"

Sarajevo, 21. septembar 2010. (MINA) - Na tribini „Ummet danas" koju organizira Glavni odbor Udruženja ilmijje IZ u BiH danas su na Fakultetu islamskih nauka u Sarajevu predavanja održali dr. Abdulhamid Ahmed Ebu Sulejman, govorio je o „Faktoru mjesta i vremena u tumačenju islama" i dr. Enes El-Šejh Ali koji je održao predavanje o temi: „Slika islama u modernoj zapadnoj kulturi."

tribina-fin-2010-2

Dr. Abdul Hamid Ebu Sulejman je rođen u Mekki, diplomirao i magistrirao na Kairskom univerzitetu, doktorirao je međunarodne odnose na Univerzitetu u Pansilvaniji. Između ostalog, bio je rektor Međunarodnog islamskog univerziteta u Maleziji.

tribina-fin-2010

Dr. Enes el-Šejh Ali je doktorirao američke studije.Član je Kraljevske akademije umjetnosti i znanosti Velike Britanije.Član je odjela za historiju Royal Holoway Univerziteta u Londonu i član Upravnog odbora Prince Alkwaleed Bin Talal centra za islamske studije na Cambridge univerzitetu.

tribina-fin-2010-1

Predsjednik Udruženja ilmije IZ u BiH Muharem Hasanbegović uručio je današnjim predavačima spomen plakete Ilmijje u znak zahvalnosti što su gostovali na tribini i održali predavanja koja su prisutni sa zanimanjem propratili.