Logo

Saopštenje Ureda za zekat: Radončić uplatio 50 hiljada

  • Published in
  • Kategorija: (Arhiva) MINA vijesti
  • Štampa

ZNAKIZ1Sarajevo, 7. septembar 2010. (MINA) - Ured za zekat Rijaseta Islamske zajednice redovno educira  muslimane i objavljuje sve relevantne podatke oko zekata i sadekatu-l-fitra. Iako se zekat može dati tokom cijele godine, ramazan je vrijeme kad se obično obračunavaju zekatske obaveze.

Ured za zekat Rijaseta Islamske zajednice je tokom cijele godine, a posebno u ramazanu, na usluzi svima kojima treba pomoć u obračunu zekata, kojeg su, prema zvaničnoj  fetvi vrhovnog muftije i reisu-l-uleme Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini  svi muslimani i muslimanke dužni uplatiti u Bejtu-l-mal Islamske zajednice.

Ured za zekat Rijaseta Islamske zajednice objavljuje da je ove godine na račun Bejtul-l-mala Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini zekat uplatilo više lica, a najveći iznos zekata koji je ove godine uplačen u Bejtu-l-mal, zekat od 50.000KM (pedeset hiljada) Fahrudina Radoćića, kojeg je izdojio iz svoje lične imovine kao zekat - četvrti šart islama.

Ured za zekat Rijaseta Isalmske zajednice moli Boga da svima, koji su uplatili svoj zekat u Bejtu-l-mal bude kabul kod Boga, dž.š.

Ured za zekat poziva da se i drugi privrednici ugledaju na  primjer Fahruduna Radončića kako bi ciljevi zekata, odnosno institucije Bejtu-l-mala bili ostvoreni, a to je borba protiv siromaštva i nepismenosti, kao osnovna islamska obaveza svakog muslimana i muslimanke - kaže se u saopštenju iz Ureda za zekat Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.