Promo banner

A+ A A-

Protestno pismo Medžlisa IZ Tuzla

ZNAKIZ1Sarajevo, 12. februar 2010. (MINA) - Na sjednici Skupštine Medžlisa Islamske zajednice Tuzla, održanoj u utorak 9. 02. 2010. godine, usvojen je zaključak da se FTV uputi protest zbog vrijeđanja islamskih svetinja u seriji „Lud, zbunjen, normalan". 

 „Mi članovi Skupštine Medžlisa Islamske zajednice Tuzla, nas stotinu i trideset različitih zanimanja i političkih opredjeljenja, starosne dobi i spolne pripadnosti, predstavljamo trideset i jednu hiljadu aktivnih članova Islamske zajednice u Tuzli, koji su nas izabrali u Skupštinu Medžlisa, protestiramo zbog vrijeđanja islamskih svetinja na FTV.

Na nezapamćeno drzak i uvredljiv način ismijavana je dženaza, posljednja molitva prije pokopa umrlog muslimana i muslimanke. Na taj način narugali ste se svakom muslimanu i muslimanki koji se dženazom opraštaju od svojih najdražih, članova porodice i prijatelja. Narugali ste se i svima onima koji svakog dana iščekuju da se pronađu kosti pobijenih članova njihovih porodica i koji kao posljednju utjehu imaju želju da klanjaju dženazu i dostojanstveno spuste u mezar kosti svojih sinova, očeva, braće i drugih srodnika.

Neka se ovaj protest ne pokušava podlo dovoditi u vezu sa nedužnom životinjom, koja niti koga vrijeđa niti ikome smeta, već preuzmite odgovornost za izrečene uvrede, kaže se u protestu Skupštine MIZ Tuzla.