Promo banner

A+ A A-

Muftija tuzlanski posjetio Gornju Maoču

muftija_kavazovicSarajevo, 10. februar 2010. (MINA) - Muftija tuzlanski Husein ef. Kavazović danas je posjetio Gornju Maoču. Muftija tuzlanski zajedno sa Bekirom Šabićem, pomoćnikom za vjeronauku Muftijstva tuzlanskog, posjetio je školu u Gornjoj Maoči i razgovarao s učiteljicama Kišić Razijom i Fazlić Melihom i vjeroučiteljem Bečić Asmirom.

Tokom posjete i razgovora sa nastavnim osobljem škole i đacima muftija Husein ef. Kavazović je imao priliku da se osvjedoči da se nastavni proces odvija prema Nastavnom planu i programu Ministarstva za obrazovanje Tuzlanskog kantona, a ne, kako su to neki mediji izvještavali, po jordanskom planu i programu.

 Također muftija tuzlanski se uvjerio da uslovi za izvođenje nastave u školi nisu adekvatni savremenim pedagoškim standardima.  Muftija je naglasio da će Muftijstvo tuzlansko u saradnji sa Ministarstvom za obrazovanje Tuzlanskog kantona inicirati aktivnosti na izgradnji još jedne školske učionice, te da se škola opremi neophodnim nastavnim sredstvima i pomagalima, kao i da se poboljšaju uslovi za izvođenje nastave i boravak učenika u školi.

Školu u Gornjoj Maoči pohađa 35 učenika.  S obzirom da na ovom području ima veći broj djece predškolskog uzrasta ocijenjeno je da škola ima perspektivu i da bi mogla imati u budućnosti veći broj učenika.