Logo

Pismo zahvale Parlamentu Makedonije

  • Published in
  • Kategorija: (Arhiva) MINA vijesti
  • Štampa

reisu-l-ulemaSarajevo, 8. januar 2010. (MINA) - Reisu-l-ulema dr. Mustafa Cerić uputio je pismo zahvale  predsjedniku Parlamenta Republike Makedonije Trajku Veljanovskom povodom usvajanja Rezolucije o Srebrenici u Parlamentu Makedonije.

            U pismu Reisu-l-uleme se kaže: 

-Poštovani gosp. Veljanovski, 

Sa osjećajem zadovoljstva primili smo vijest da je Parlament Republike Makedonije pod Vašim predsjedavanjem usvojio Rezoluciju o Srebrenici kojom se 11. juli proglašava Danom sjećanja na srebrenički genocid u Republici Makedoniji. 

Tim Vašim činom Rezolucija Europskog parlamenta o Srebrenici od 15. januara, 2009. god. dobiva na značaju i ostvaruje svoj naumljeni cilj, a to je da zločin ne smije proći nekažnjeno te da žrtve zločina ne smiju biti zaboravljene.           

Žrtve genocida u Bosni i Hercegovini su svjesne da se prošlost ne može promijeniti, ali im je lakše podnositi bol i patnju kad znaju da imaju prijatelje. 

Stoga Vas molimo da poslanicima Parlamenta Republike Makedonije prenesete izraze naše zahvalnosti i da im kažete da smo razumjeli poruku njihove dobre volje, koja nam daje nadu da se više nigdje i nikome neće ponoviti Srebrenica. 

Nadamo se da će Vaš primjer ubrzo slijediti Republika Kosovo, Republika Turska, Bugarska kao i druge zemlje Europske Unije i zapadnog Balkana koje to još nisu učinile. 

Uz molitvu Uzvišenom Bogu da nas pouči da je tolerancija najveći stupanj moći, a želja za osvetom  prvi znak slabosti, primite izraz našeg poštovanja, kaže se u pismu reisu-l-uleme dr. Mustafe Cerića.

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.