Promo banner

A+ A A-

Čestitka reisu-l-uleme kardinalu Puljiću

reisu-l-ulema-CericSarajevo,22.decembar 2009. (MINA) - Reisu-l-ulema dr. Mustafa Cerić uputio je nadbiskupu vrhbosanskom  kardinalu Vinku Puljiću čestitku u povodu katoličkog blagdana Božića.

U čestitki Reisu-l-uleme se kaže:

 

-Vaša Eminencijo,

 Isa (Isus), sin Merjemin, je za sebe rekao: Ja sam mir - kad sam rođen, kad sam umro i kad  sam proživljen. (Kur'an, 19: 30-34). Slijedom te istine pridružujem se svima koji ovih dana iskazuju posebno poštovanje prema rođendanu Isa (Isusa) sina Merjeminog (Marijinog) sa željom da njegova poruka mira dokući svako ljudsko srce i blagodari svaki ljudski dom i domovinu. Naročito mi ovdje i sada potrebujemo Isaovu (Isusovu) ljubav kao najbolji lijek za sve naše pojedinačne i kolektivne rane.

Vaša Eminencijo, uvjeren da ćete Vi ovih dana, a povodom Isaovog rođendana, moliti za mir u duši svakog čovjeka, da ćete moliti za sreću u kući svakog domaćina, te da ćete moliti za sigurnost za sve narode i sve ljude u našoj nam zajedničkoj domovini, primite izraze mojeg osobnog poštovanja i srdačne čestitke Vama i svim katolicima u našoj zemlji povodom Vašeg Božičnog blagdana sa molitvom Uzvišenom Bogu da plamen mira i ljubavi gori u svakoj ljudskoj duši a svjetlo mira i ljubavi da sija u kući svakog bližnjeg našeg.

Neka nam zajedničko poštovanje i zajednička ljubav prema Isa (Isusu) sinu Merjeminom (Marijinom) omili poštovanje i ljubav među nama i neka njegov rođendan bude povod poštovanja i ljubavi među svim ljudima dobre volje. Amin!, kaže u čestitki reisu-l-ulema dr. Mustafa Cerić.