Promo banner

A+ A A-

Reisu-l-ulema primio saudijskog ministra

Sarajevo, 7. decembar 2009. (MINA) - Danas je reisu-l-ulema dr. Mustafa Cerić primio saudijskog ministra za visoko obrazovanje  dr. Halida b. Muhameda El-Ankarija.

Saudijski-ministar-El-Enkari-reis-2009

Reisu-l-ulema je zahvalio ministru na posjeti i zamolio ga da prenese kralju Saudijske Arabije Abdulahu bin Abdulazizu Al- Saudu selame i zahvalnost muslimana Bosne i Hercegovine na njegovoj dosadašnjoj brizi i naporu kojeg je Saudijska Arabija učinila svih proteklih godina da se bosanski muslimani zaštite od progona i omalovažavanja i svojom stalnom brigom kojom je Kraljevina Saudijska Arabija učinila mnogo na ublažavanju rana koje bosanski muslimani nose od genocida.

Reisu-l-ulema se posebno zahvalio na važnosti džamije kralja Fehda i aktivnostima Kulturnog centra koji je otvoren za sve ljude bez obzira na vjeru i naciju gdje se širi međuvjerski dijalog i međusobno razumijevanje.

Saudijski ministar El-Ankari je kazao da će Saudijska Arabija nastaviti pomagati Bosni i Hercegovini i svim njenim narodima i da su aktivnosti Islamske zajednice na polju međureligijskog dijaloga jako važne i da se uklapaju u inicijativu za dijalog koju je kralj Saudijske Arabije pokrenuo na globalnom nivou.