Logo

Reisu-l-ulema primio ambasadora Ruske Federacije

  • Published in
  • Kategorija: (Arhiva) MINA vijesti
  • Štampa

Sarajevo,3. decembar 2009. (MINA) - Danas je reisul-ulema dr. Mustafa Cerić primio ambasadora Ruske Federacije u BiH Aleksandra Bocan Harčenko.

Ambasador-Ruske-Federacije-reis-20093

Ambasador Harčenko se zanimao za rad Islamske zajednice o čemu ga je Reisu-l-ulema obavijestio, posebno o programu Islamske zajednice u pogledu  dijaloga, suživota i tolerancije.

Ambasador Ruske Federacije je kazao da u Ruskoj Federaciji nema islamofobije, a ako se povremeno i pojavi, sve institucije, vladine i nevladine, dižu glas protiv moguće islamofobije bilo koje vrste.

Reisu-l-ulema dr. Cerić je ambasadoru ukazao da postoji mnogo nepoznanica u odnosu na rusku politiku prema Bosni i Hercegovini te je zbog toga predložio češću komunikaciju, objašnjavanje i tumačenje odnosa koji bi mogli olakšati da se i u Islamskoj zajednici razumiju neke nepoznanice kada je u pitanju odnos  Ruske Federacije prema Bosni i Hercegovini u smislu da se nađe pravi odgovor kako bi se svi ljudi i narodi u BiH osjećali ravnopravno i jednako vrijedni poštovanja.

Reisu-l-ulema je ambasadoru Ruske Federacije poklonio knjigu  «Sarajevo - opsada i odbrana» autora Vahida Karavelića i Zijada Rujanca.

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.