Promo banner

A+ A A-

Neobjavljeno reagiranje Kabineta reisu-l-uleme

ZNAKIZ1Sarajevo, 2. decembar 2009. (MINA) - Pošto Federalna televizija nije objavila pismo Kabineta reisu-l-uleme upućeno urednici Informativnog programa Duški Jurišić u kojem se reaguje na to što  Federalna televizija širi lošu volju i nepovjerenje prema Islamskoj zajenici u vrijeme Bajrama kad muslimani traže duhovni mir i zaslužuju da ih se ne uznemirava, MINA objavljuje pismo Kabineta reisu-l-uleme svim medijima.

U pismu upućenom uredništvu infomativnog programa FTV-a se kaže:

Povodom Dnevnika 2 od 28. 11.2009. god. u kojem ste komentirali ovogodišnji tradicionalni kurban-bajramski prijem reisu-l-uleme na Fakultetu islamskih nauka, Kabinet reisu-l-uleme izjavljuje da su svi domaći uglednici, diplomate i međunarodni predstavnici koje Kabinet reisu-l-uleme poziva jednako dobro došli. Također, svi pozvani na bajramski prijem su jednako važni i jednako cijenjeni. Kabinet reisu-l-uleme je u duhu dobre volje i obostranog povjerenja primio ispriku organizacija i pojedinaca koji se nisu mogli odazvati na poziv ovogodišnjeg bajramskog prijama i ograđuje se od spekulacija kojima je cilj širenje loše volje i nepovjerenja između Islamske zajednice i bilo koga od domaćih i stranih uglednika i to baš na Kurban bajram kada muslimani žive i drugima nude mir u duši i u domu.

 - Sluge Milostivog hodaju zemljom smireno i skrušeno, a kad ih neznalice provociraju, oni kažu: Selam - mir neka  je s vama (Kur'an). Bože, oprosti im, oni ne znaju!

 

Šef Kabineta reisu-l-uleme

Muharem ef. Hasanbegović