Logo

Pismo podrške reisu-l-ulemi

  • Published in
  • Kategorija: (Arhiva) MINA vijesti
  • Štampa

reisu-l-ulema-CericIzražavajući svoju podršku radu i aktivnostima koje u svom radu poduzima reisu-l-ulema, predstavnici džemata Ekonomskog fakulteta u Sarajevu reisu-l-ulemi su uputili pismo podrške u kojem se kaže:

Es-selamu alejkum poštovani i uvaženi reisu-l-ulema,

Kao nestranačka i nevladina organizacija studenata na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu Džemat Ekonomskog fakulteta u Sarajevu svojim zalaganjem za promociju pozitivnih vrijednosti društva želi da Vam uputi pismo podrške za Vaš rad i djelovanje u interesu zaštite bošnjačkog naroda i njegovih interesa. Sagledavajući sadašnje stanje Bošnjaka u Bosni i Hercegovini kao i medijsku kampanju koja se vodi protiv Vas lično, odlučili smo da Vam damo podršku kako u Vašem dosadašnjem radu tako i u budućnosti. Znamo da je ovo pismo samo simboličan akt, ipak se nadamo da će Vam saznanje da i dalje postoje oni koji stoje uz Vas i dijele zajedničke ideale Islama pomoći da se zajedničkim snagama odupremo svim iskušenjima i nedaćama u koje nas dovode oni koji žele samo zlo ovom napaćenom i vijekovima ubijanom narodu. Izražavamo ogorčenje onim što se veže za Vaše ime u mnogim medijima koji, na žalost sviju nas, imaju jak uticaj na ovim prostorima. Vi ste jedan od rijetkih Bošnjaka koji žele dobro ovom narodu i koji se bori za njegove vjerske, egzistencijalne i političke interese na ovim prostorima.

U vrijeme kada se većina izdajnika bošnjačkog naroda okrenula protiv Vas i vašeg rada želimo da Vam damo do znanja da niste sami i da studenti Džemata Ekonomskog fakulteta u Sarajevu ponosno stoje uz Vas i ponose se kada imaju vođu zajednice i uzora kao što ste Vi.

Uz ovo pismo želimo da Vam uputimo čestitku za bajramske dane sa dovom Uzvišenom Allahu dž.š.: „Neka Vas Allah dž.š. zaštiti od znanja od kojeg hajra nema, od srca koje nije iskreno, od dove koja se ne prima, od nesreće bolesti i zla. Neka Gospodar naš popravi naše stanje i sa nama popravlja druge."

 

BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN!

 

Predsjednik

Nijaz Salamović

Sarajevo, 30. 11. 2009. godine

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.