Promo banner

A+ A A-

Rijaset potpisao Memorandum o saradnji i razumijevanju s BHRT

Sarajevo, 16. novembar 2009. (MINA) - Reisu-l-ulema dr. Mustafa Cerić i v.d. generalnog direktora BHRT-a Nermin Durmo poptpisali su danas u Rijasetu Protokol o saradnji i razumijevanju između Rijaseta i BHRT-a.

 Ovim protokolom se uređuju osnovna načela saradnje.

 Na osnovu Protokola Rijaset je na BHRT prenio pravo i obavezu da ekskluzivno vrši prijenose centralnih događaja iz kalendara Rijaseta IZ u BiH, kao što su Kurban bajram, Ramazanski bajram, ramazanske aktivnosti Rijaseta IZ u BiH i televizijskog i radio prijenosa drugih prigodnih svečanosti i programa koje organizuje Rijaset.

BHRT je ovlašten da, nakon prethodnog dogovora s Rijasetom IZ u BiH, na osnovu posebno zaključenog protokola prenese pravo prijenosa i na druge javne i privatne radio-televizijske servise u BiH.

Potpisivanje-Protokola-Rijaset-BHRT

Na osnovu ovog protokola, u Rijasetu je potpisan i posebni protokol između BHRT-a i NTV Hayat. Potpisali su ih direktori Nermin Durmo i Elvir Švrakić.

Svečanom činu potpisivanja Memoranduma u Rijasetu prisustvovali su i generalni sekretar Rijaseta Muhamed Salkić, šef Kabineta Reisu-l-uleme Muharem ef. Hasanbegović i član UO BHRT-a Ahmed Žilić i šef Ureda Rijaseta za odnose s javnošću Ekrem Tucaković.

            - Ovo je danas značajan dan za Islamsku zajednicu zato što mi na ovaj način rješavamo mnogo problema i pokazujemo da je Islamska zajednica državotvorna u smislu da želimo osnažiti sve institucije  koje imaju državotvorno značenje za našu zemlju, rekao je između ostalog reisu-l-ulema dr. Mustafa Cerić nakon potpisivanja Memoranduma.