A+ A A-

Reisu-l-ulema primio ambasadorku Danske

Sarajevo, 3. novembar 2009. (MINA) - Danas je reisu-l-ulema dr. Mustafa Cerić primio u nastupnu posjetu ambasadorku Kraljevine Danske u BiH Kristen Geelan.

U razgovoru su razmijenjena mišljenja o mnogim pitanjima, posebno o položaju bošnjačkih prognanika u Danskoj. Istaknuto je da su oni  dobro zbrinuti. Reisu-l-ulema je zahvalio ambasadorki na tome i  zamolio da zahvalu prenese  i Vladi Danske koja je primila prognanike  gdje su uspjeli započeti novi život, odgajajući djecu i održavajući svoj vjerski i kulturni identitet te pomažući svoju rodbinu u domovini.

Ambasador-Danske-Reis-11-2009

Razgovarano je i o organizaciji Islamske zajednice u Danskoj. Ambasadorka Kirsten Geelan je prihvatila da pomogne u tom pogledu sve što je u njenoj moći.

Ambasadorka Danske se zanimala i za stanje u Islamskoj zajednici i međuregijski dijalog. Iskazala je nadu da će BiH ispuniti sve zahtjeve na  putu ulaska u Evropsku Uniju.

Reisu-l-ulema dr. Cerić je ambasadorki Geelan zaželio ugodan boravak i uspješnu diplomatsku karijeru u glavnom gradu BiH.