Logo

Internet uplate za zgradu Rijaseta

  • Published in
  • Kategorija: (Arhiva) MINA vijesti
  • Štampa

UpravnazgradaRijasetaSarajevo,3. novembar 2009. (MINA) - Uvažavajući sve učestalije upite i zahtjeve članova Islamske zajednice u BiH, koji žele dati svoj doprinos izgradnji Upravne zgrade Rijaseta Islamske zajednice u BiH, od danas 03.11.2009. godine, bit će omogućeno da to učine i uplatom svog dijela vakufa putem interneta.

Svima koji su ranije izrazili želju i onima koji žele postati vakifi i ugraditi sebe u ovaj generacijski projekat omogućeno je da na web portalu Rijaseta Islamske zajednice u BiH www.rijaset.ba izvrše uplatu svog udjela u ovom vakufu.

Projekat izgradnje Upravne zgrade Rijaseta Islamske zajednice u BiH mnogi ocjenjuju kao projekat, od krucijalne važnosti za očuvanje identiteta i digniteta bosanskih muslimana. Stoga je, još od dana održavanja donatorskog iftara 17.09.2008. godine, kada je i zvanično počelo prikupljanje sredstava za izgradnju, svoju podršku ovom projektu dao veliki broj članova Islamske zajednice u BiH.

 Radovi na izgradnji Upravne zgrade Rijaseta Islamske zajednice u BiH teku prema predviđenom planu i trenutno se završava prva faza radova. Pomenuti projekat je inicirao određeni broj uglednih bosanskohercegovačkih poslovnih ljudi i zamišljen je kao projekat privrednika, ali zbog njegove ogromne važnosti, posebno za muslimane u Bosni i Hercegovini i učestalih zahtjeva za davanje svog doprinosa od strane velikog broja članova Islamske zajednice u BiH, odlučeno je da se da prilika svima koji žele da daju svoj doprinos u realizaciji ovog projekta, kako učestvovanje i zasluge za njegovu realizaciju ne bi bile privilegija samo manjeg broja ljudi.

 Imena svih vakifa će biti upisana u veliku Knjigu vakifa, koja će biti trajno izložena u budućem sjedištu Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini. Zlatnu vakufnamu će dobiti vakifi koji doniraju 200.000,00 KM i više, srebrenu, vakifi koji doniraju 100.000,00 KM i više, bronzanu, vakifi koji doniraju 50.000,00 KM i više i počasnu, vakifi koji doniraju 1.000,00 KM i više.

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.