A+ A A-

Saopćenje Službe za odnose s javnošću povodom dešavanja u Prozoru

 

Sarajevo, 28. 07. 2009. godine - Služba za odnose s javnošću Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini u povodu zastrašivanja i uznemiravanja Bošnjaka u Prozoru i napada na suprugu glavnog imama izdala je saopćenje za javnost u kojem se kaže:

 

- Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini najoštrije osuđuje zastrašivanje i uznemiravanje Bošnjaka Prozora i napad na trudnu suprugu Safeta ef. Pozdera, glavnog imama Medžlisa Islamske zajednice Prozor.

 

Nažalost, obilježavanje 16. godišnjice stradanja Bošnjaka Prozora bilo je povod za ponovno iskazivanje netrpeljivosti, stvaranje ambijenta i dekora ratnog progona i stradanja, te zastrašivanje bošnjačkih povratnika. Udaranje u glavu hrvatskom zastavom trudne žene je brutalan čin koji izaziva zgražavanje svakog čovjeka i koji se mora primjereno sankcionirati i od njega se javno ograditi.

 

Islamska zajednica izražava žaljenje zbog bezosjećajnosti odgovornih političkih predstavnika bošnjačkog naroda i odsustva njihove adekvatne reakcije i brige za probleme povratnika, za strah i prijetnje u kojima žive. Ravnodušnosti prema patnjama i strahovima, potrebama i brigama naroda i njegovom prosperitetu mora doći kraj.  

 

Služba za odnose s javnošću Rijaseta Islamske zajednice u BiH