Promo banner

A+ A A-

Reisu-l-ulema posjetio katarskog ambasadora

 

Sarajevo, 17. juni 2009. (MINA) -  Danas je reisu-l-ulema dr. Mustafa Cerić posjetio  katarskog ambasadora u Sarajevu dr.  Mubaraka Khaleda Al Hajrija i obavijestio ga o radovima na  izgradnji  zgrade Gazi Husrev begove biblioteke u Sarajevu.

Reisu-l-ulema dr. Cerić je zahvalio Emiru Katara Halifi bin Hamedu AL Thaniju i Vladi Katara na dosadašnjoj donaciji za izgradnju biblioteke čija je izgradnja u drugoj fazi.

Reisu-l-ulema dr. Cerić je također obavijesti ambasadora da je  u pripremi predračun za treću fazu koja uključuje opremu sa najsavremenijim bibliotekarskim pomagalima.

Ambasadora Katara je obavijestio Reisu-l-ulemu da je Katar spreman razmotriti doniranje i treće završne faze biblioteke, što bi, ako sve bude išlo po planu, moglo rezultirati da bibliotreka bude svečano otvorena iduće godine.

Reisu-l-ulema je zamolio ambasadora da prenese Emiru Katara i narodu Katara selame i iskrenu zahvalnost za pomoć koju Katar osigurava BiH, posebno u podizanju i održavanju odgojno-obrazovnih institucija Islamske zajednice.