Promo banner

A+ A A-

Reisu-l-ulema posjetio iranskog ambasadora

Sarajevo, 15. juni 2009. (MINA) - Danas je reisu-l-ulema dr. Mustafa Cerić  posjetio ambasadora Islamske Republike Iran u BiH Ahmada Fard Hosseina u Sarajevu i tom prilikom mu zahvalio  na dobroj organizaciji  posjete delegacije Islamske zajednice Islamskoj Republici Iran.

 

Reisu-l-ulema je obavijestio ambasadora o brojnim susretima i razgovorima koje je imao tokom posjete Iranu i zamolio ga da prenese zahvalnost ajetullahu  Ahmedu Dženetiju na pažnji i visokom gostoprimstvu koje je iskazano delegaciji Islamske zajednice.

Reisu-l-ulema je kazao da je uočio  napredak u  Irana u svakom pogledu i da je u susretima s visokim vjerskim i političkim autoritetima i običnim ljudima primjetio  veliku želju Irana da se otvori prema svijetu i razvija puteve dijaloga civilizacija - ideje koju je  bivši predsjednik Hatemi predstavio u Ujedinjenim narodima.

Ambasador  Ahmad Fard Hossein je obavijestio reisu-l-ulemu dr. Cerića  o trenutnom stanju u Iranu nakon predsjedničkih izbora,  uvjerivši ga  da su demokratski procesi u Iranu nezaustavljivi te da će  se većinska volja iranskog naroda poštovati kao što se poštuje svugdje u svijetu.

Reisu-l-ulema je  izrazio želju da iranski narod nađe najbolji put svoje unutrašnje solidarnosti i međunarodne suradnje.

U posjeti iranskom ambasadoru s Reisu-l-uemom je bio i generalni sekretar Rijaseta Muhamed ef. Salkić.