A+ A A-

Obavijest Rijaseta o organizaciji hadža

Sarajevo, 8. april 2009. (MINA) - Rijaset Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini obavještava javnost, sve muslimane i muslimanke u domovini i dijaspori, da Islamska zajednica, koja ima ekskluzivno pravo organizacije hadža iz naše domovine, nije dala nikakvu saglasnost agenciji „Sabur-Uspjeh", koju predstavlja Fehim Omerbašić iz Tešnja, te da uplate za hadž za ovu 1430/2009. god. kod spomenute agencije nisu validne kod Ureda za hadž Islamske zajednce u Bosni i Hercegovini.

Rijaset Islamske zajednice ovim putem obavještava sve one koji su zavedeni pričom i oglasima Fehima Omerbašića da traže povrat svojih sredstava, jer Islamska zajednica neće im kasnije moći pomoći, zato što niko iz Bosne i Hercegovine neće moći dobiti vizu za hadž bez suglasnosti Ureda za hadž Islamske zajednice, koja svake godine potpisuje poseban ugovor za hadžije sa bosanskim pasošem. Podsjećamo, agencija „Sabur-Uspjeh" nema nikakvo ovlašćenje od Islamske zajednice, niti će ga imati da može prikupljati novac i organizirati put na hadž.

Rijaset Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini se ograđuje od aktivnosti agencije „Sabur-Uspjeh" iz Tešnja i Fehima Omerbašića te savjetuje svima koji imaju nijjet obaviti hadž ove godine da ne nasjedaju prevarama neodgovornih pojedinaca i agencija.

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini sa svojim medžlisima stoji na usluzi svima koji imaju mogućnost da ove godine obave hadž, petu islamsku dužnost, kaže se u saopćenju Službe za odnose s javnošću Rijaseta.