Logo

Ciljano rušenje našeg dostojanstva

  • Published in
  • Kategorija: (Arhiva) MINA vijesti
  • Štampa

Medžlis Islamske zajednice Odžak upućujući pismo podrške institucijama IZ-e i reisu-l-ulemi dr. Mustafi ef. Ceriću, smatra da je na sceni ciljano rušenje dostojanstva Islamske zajednice.

U pismu se kaže:

- Na održanoj Skupštini medžlisa IZ-e Odžak donesen je zaključak da se uputi pismo podrške reisu-l-ulemi i osude napadi na institucije IZ-e i samog reisu-l-uleme od strane nekih printanih  elektronskih medija.

„Zaista smo ogorčeni na primitivizam pojedinih medija i novinara, koji orkestrirano izvan svih kodeksa etike napadaju Islamsku zajednicu, Rijaset i poštovanog reisu-l-ulemu. To je uvreda za svakog i svakog muslimana i ciljano rušenje našeg dostojanstva. Ovo je pokušaj dugoročne destabilizacije Islamske zajednice. Zato, pozivamo sve uposlene i članove Islamske zajednice na jedinstvo u radu i redu kao jednog od temelja naše opstojnosti.

Izražavamo, svoje zadovoljstvo i podršku što smo sudionici početka izgradnje adminstrativnog i poslovnog sjedišta Rijaseta IZ-e u Bosni i Hercegovini, kao i rezidencije reisu-l-uleme u Sarajevu", kaže se u saopćenju koje je potpisao predsjednik Izvršnog odbora Medžlisa Redžo Omerbaš.

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.