Promo banner

A+ A A-

Prijetnje imamu Muhamedu Veliću

Sarajevo, 11.mart 2009. (MINA) - Muhamed Velić imama Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo, nakon pisanja i objavljivanja svojih kolumni u Preporodu dobija anonimne telefonske prijetnje.Tim povodom on je izjavio slijedeće :

-U jeku agresivne medijske kampanje protiv Islama i islamske zajednice i Bošnjaka, normalno je da se Islamska zajednica brani i reaguje putem Preporoda, gdje ja imam stalnu kolumnu u kojoj branim Islam, njegove stavove i principe Islamske zajednice.Jedna od tih mojih kolumni, posljednja, izazvala je pravu buru u islamofobičnim medijima.

Tako je moja kolumba bila predmet komentara urednice  Oslobođenja Vildane Smailbegović, zatim u uvodniku DANA, a konačnica je bila u emisiji Federalne TV « 60 minuta » u kojoj je bio udar na Islamsku zajednicu, Reisu-l-ulemu, glasilo Islamske zajednice Preporod i mene kao imama i moje stavove iznesene u kolumni Preporoda, kaže imam Muhamed Velić objelodanjujući da su nakon svega toga počele i anonimne prijetnje telefonom :

- U tim anonimnim pozivima samo postavljaju pitanje da li je to imam Velić ?Kada kažem da jesam, oni onda opsuju najveću svetinju  za jednog vjernika koju ne mogu javno izgovoriti. To s učestalo dešava. Zvali smo policiju. Policija nije iskazala neku veliku zabrinutost u vezi tih poziva, kaže imam Velić.