Promo banner

A+ A A-

Proglas Islamske zajednice Bošnjaka u Norveškoj

Sarajevo, 4. mart 3009. (MINA) - Glavni odbor Islamske zajednice Bošnjaka u Norveškoj na svojoj četvrtoj redovnoj sjednici u Oslu usvojio je Proglas Islamske zajednice Bošnjaka u Norveškoj kojim izražava punu podršku Rijasetu Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini i reisu-l-ulemi dr. Mustafi ef. Ceriću na izuzetno važnoj odluci o izgradnji sjedišta Rijaseta u Sarajevu.

-Mi smatramo da je ovakvo riješenje bilo neophodno za Islamsku zajednicu u Bosni i Hercegovini kako bi njena najviša instanca funkcionalno djelovala i išla u korak sa zahtjevima savremenog doba. Pošto Rijaset i Reisu-l-ulema predstavljaju sve muslimane u Bosni i Hercegovini i bošnjačkoj dijaspori, oni nesumnjivo zaslužuju adekvatnu zgradu koja priliči vjerskoj krovnoj insituciji svih Bošnjaka.

S druge strane, mišljenja smo da izgradnja novog sjedišta Rijaseta na najbolji način potvrđuje bošnjačku odanost svojoj plemenitoj vjeri i njihovu svjesnost da se samo sa smjelim poduhvatima i nesebičnim odricanjem može poboljšati naša stvarnost i osigurati bolja budućnost.

Mi se iskreno nadamo da će realizacija ovog projekta završiti što prije kako bi bio stavljen u službu svoje opravdane svrhe, kaže se Proglasu  Glavnog odbora Islamske zajednice Bošnjaka u Norveškoj.