Promo banner

A+ A A-

Saopćenje u povodu izjave Radmanovića

Sarajevo, 27. februar 2009. (MINA) - Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini odbacuje i oštro osuđuje navode gospodina Nebojše Radmanovića, koje je prenijela agencija Tanjug, da u dijelu Islamske zajednice ima zagovornika rata.

Ove nas, ničim izazvane optužbe i rječnik podsjećaju na psihološki i propagandni pritisak koji su vodili beogradski centri moći krajem osamdesetih.i početkom devedesetih. godina prošlog vijeka što je rezultiralo agresijom na BiH i genocidom nad bošnjačkim narodom, o čemu svjedoče i relevantne presude međunarodnih sudskih institucija.

Umjesto iznošenja neistinitih i zlonamjernih optužbi o IZ, pozivamo predsjedavajućeg Predsjedništva BiH da vrati našu zemlju na put evropskih integracija jer on i njegova stranka čine sve da BiH stoji u mjestu pune tri godine.

Gospodin Radmanović se ponaša kao noj koji gura glavu u pijesak dok građani BiH čekaju pred ambasadama za šengen vize.

Misija IZ-a je bila i ostala mir, suživot i tolerancija te dijalog koji vodi pomirenju o čemu govore mnogobrojna međunarodna priznanja kao i značajna uloga Islamske zajednice u osnivanju i razvijanju Međureligijskog vijeća u BiH, kaže se u saopćenju Službe za odnose s javnošću Rijaseta IZ u BiH.