Promo banner

A+ A A-

Reisu-l-ulema primio iranskog ambasadora

Sarajevo 3. februar 2009. (MINA) - Reisu-l-ulema dr. Mustafa Cerić primio je danas iranskog ambasadora u BiH Ahmada Fard Hosseinija.

            Reisu-l-ulema dr. Mustafa Cerić je prihvatio da posjeti Islamsku Republiku Iran u povodu obilježavanja 30. godišnjice islamske revolucije i da u ime Islamske zajednice čestita ovaj značajni događaj i tom prilikom zahvali Islamskoj Republici Iran, a posebno  ajatullahu Hameneiju na podršci koju je Islamska Republika Iran i iranski narod pružao BiH  tokom agresije i u obnovi nakon agresije.Također svrha posjete reisu-l-uleme je da obavijesti ajatullaha Hameneija o stanju muslimana u BiH, ali i na cijelom Balkanu.

            Reisu-l- ulema je obavijestio iranskog ambasadora da će se u četvrtak 12. februara  2009. na Fakultetu islamskih nauka u Sarajevu  održati seminar o značaju islamske revolucije u Iranu, s posebnim naglaskom na značaj i ulogu imama Homeinija u oživljavanju duhovnih vrijednosti u svijetu.  Islamska revolucioja u Iranu ima univerzalni značaj kojeg danas osjećamo kao potrebu vraćanja moralnim vrijednostima na koje je imam Homeini upozorio.

            Reisu-l-ulema je iskoristio posjetu ambasadora da ga zamoli da prenese iskrene čestitke ajetullahu Hameneiju, predsjedniku Ahmedinedžadu i iranskom narodu na  30-oj godišnjiici islamske revolucije u Iranu.