Logo

Imami Livna, Tomislavgrada i Glamoča osuđuju neprimjeren tretman IZ-e

  • Published in
  • Kategorija: (Arhiva) MINA vijesti
  • Štampa

Dana 02. safera 1430. h. g./28. 01. 2009. god. u prostorijama Medžlisa Islamske zajednice Livno održan je zajednički sastanak izvršnih odbora, glavnih imama i imama regije Glamoč, Livno i Tomislavgrad na kome se raspravljalo o izmjenama i dopunama Ustava Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

Tom prilikom usvojena je i zajednička izjava potpore reisu-l-ulemi dr. Mustafi-ef. Ceriću i Rijasetu Islamske zajednice da ustraje u izgradnji zgrade Rijaseta Islamske zajednice u BiH. Ovo, tim više jer svi muslimani ove regije imaju pozitivno mišljenje o ovom projektu i potrebi izgradnje sjedišta Rijaseta IZ-e u BiH zbog djelotvornijeg funkcionisanja Islamske zajednice u cjelini.

Također se odaje priznanje reisu-l-ulemi dr. Mustafi-ef. Ceriću na uloženom trudu učinjenom zajedno sa „Udružnjem majke enklave Srebrenice i Žepe" da se donese rezolucija u Evropskom parlamentu kojom se zemlje Evropske unije i zemlje Zapadnog Balkana pozivaju na obilježavanje 11. jula kao dana sjedanja na žrtve genocida.

Ovom prilikom upućene su i oštre kritike na račun pojedinih medija, koji ne biraju sredstva, u napadanju i vrijeđanju, na krajnje neprimjeren način, ličnosti reisu-l-uleme i Islamske zajednice u cjelini. Novinari svojim neprovjerenim i netačnim informacijama nanose ogromnu štetu Islamskoj zajednici i njenim pripadnicima. Istinite i dobronamjerne kritike uzimamo kao dobro, a laži, kategorički odbacujemo. Pozivamo uvaženog reisu-l-ulemu da nastavi aktivnosti na jačanju jedinstva među muslimanima, kaže se u zajedničkoj izjavi imama, glavnih imama i članova izvršnih odbora medžlisa sa područja Glamoča, Livna i Tomislavgrada.

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.