Promo banner

A+ A A-

Pomoć Islamske zajednice ugroženom stanovništvu Gaze

Sarajevo, 19. januar 2009. (MINA) - Nakon što je Rijaset Islamske zajednice u BiH donio odluku o hitnoj donaciji Gazi u iznosu od sto hiljada EUR-a na temelju saznanja o prikupljenim sredstvima putem sergije u džamijama, a potom od ISLAMIC RELIEF zatražio da u što kraćem vremenu dostavi program najurgentnijih potreba stanovništvu Gaze, što je ova humanitarna organizacija i učinila, potpisan je sporazum o implementaciji projekta « Hitna intervencija u pojasu Gaze ».

Sporazum je potpisan između Rijaseta IZ u BiH i Humanitarne organizacije « Islamic Relief Worldwide » i danas su sredstva u iznosu od sto hiljada EUR-a prebačena na račun ove humanitarne organizacije kako bi što hitnije realizirala projekat pomoći u ublažavanju patnji stanovništva pogođenog ratnim dejstvima u Gazi.

Pomoć se sastoji od 2 350 paketa hrane koja će se podijeliti interno raseljenom stanovništvu Gaze u roku od tri mjeseca.

Islamic Relief se obavezao da će pomoć biti dostavljena svim korisnicima bez obzira na rasu, naciju, religiju ili političko opredjeljenje, a izvještaj o provedenoj akciji pomoći dostavit će Rijasetu po završetku projekta.