A+ A A-

Reisu-l-ulema primio članove Odbora za izgradnju Studentskog doma FIN-a

Sarajevo, 30. decembar 2008. (MINA) - Danas je reisu-l-ulema dr. Mustafa Cerić primio primio članove Odbora za izgradnju Studentskog doma Fakulteta islamskih nauka u Sarajevu. Na čelu Odbora je dr. Enes Karić, a s njim kod reisu-l-uleme danas su bili dekan dr. Ismet Bušatlić, prodekani dr. hafiz Fadil Fazlić i dr. Zuhdija Hasanović i prof. dr. Enes Ljevaković.

Oni su reisu-l-ulemu dr. Mustafu Cerića i zamjenika reisu-l-uleme hafiza Ismeta ef. Spahića informirali o aktivnostima vezanim za izgradnju studentskog doma.

Pitanje izgradnje studentskog doma je projekat Islamske zajednice i zato se reisu-l-ulema zahvalio Odboru i Fakultetu islamskih nauka na pokretanju inicijative da se izgradi dom za studente. Posebno je zahvalio za aktivnosti oko regulisanja zemljišta i idejnog plana. U toku je izrada izvedbenog plana doma i regulisanje zakonskih dažbina, kako bi se dobila građevinska dozvola. Ovaj projekat izgradnje studentskog doma Fakulteta islamskih nauka je od izuzetne važnosti kao i svaki drugi projekat Islamske zajednice i ima poseban značaj jer će studenti iz svih krajeva imati osigurane uvjete za studiranje. Delegacija Fakulteta je prezentirajući ovo reisu-l-ulemi predložila da se u narednom periodu angažiraju svi potencijali Islamske zajednice kao i donatori iz inozemstva kako bi se ovaj projekat uspješno završio.

Direktor doma u izgradnji dr. Enes Karić rekao:
- Studentski dom kada se izgradi činit će Fakultet islamskih nauka još atraktivnijim mjestom studiranja. To je, na temelju ranijih odluka zajednički projekat Rijaseta i Fakulteta islamskih nauka i meni je jako drago da naš aktuelni dekan prof. dr. Ismet Bušatlić, njegova dva prodekana: docent dr. hafiz Fadil Fazlić i docent dr. Zuhdija Hasanović, i član građevinskog odbora dr. Enes Ljevaković, zajedno s drugim članovima građevinskog odbora, svi imamo podršku Rijaseta, podršku Islamske zajednice, nastavnika Fakulteta i studenata.Vrlo je važno da se pokrene i našim domaćim snagama realizira izgradnja studentskog doma Fakulteta islamskih nauka.