Promo banner

A+ A A-

Čestitka reisu-l-uleme kardinalu Puljiću

Sarajevo, 22.decembar 2008. (MINA) - Reisu-l-ulema dr. Mustafa Cerić uputio je danas čestitku nadbiskupu vrhbosanskom kardinalu Vinku Puljiću u povodu katoličkog blagdana Božića.

U čestitki reisu-l-uleme se kaže:
-Vaša Eminencijo,
Rođenje Isa (Isusa) sina Merjeminog nije samo povijesni događaj na Zemlji, već je to trenutak kojeg slave nebesa i Zemlja, jer, kao što mi muslimani učimo/čitamo u Kur'anu, Isa (Isus) Alejhisselam je rekao: - Ja sam sluga Božja. Meni je Bog Knjigu dao i vjerovjesnikom me učinio. Bog je mene učinio da sam blagoslov svakom i na svakom mjestu. Božja je zapovijed da molitvu obavljam, da milost dijelim, da majci svojoj dobar budem, te da ne smijem biti ni ohol ni umušljen. Ja sam mir - kad sam rođen, kad sam umro i kad sam proživljen. To je Isa, sin Merjemin, - to je prava istina o njemu, onaj u kojeg neki sumnjaju. (Kur'an, 19: 30-34).

Vaša Eminencijo, na ovaj način želim Vam čestitati Vaš blagdan sjećanja na rođenje Isa (Isusa), Alejihsselama i zamoliti Vas da prenesete naše lijepe želje za mir i sreću svim katolicima u našoj nam zajedničkoj domovini Bosni i Hercegovini. Više nego ikada svima nam je potreban „blagoslov" Isa Alejhisselama, svima nam je potrebna njegova poruka mira - „kad se rađamo, kad umiremo i kad budemo proživljeni" - svima je potreban Isa (Isus) Alejhisselam, jer civilizacija koja nudi obrazovanje tijela bez odgoja duše, nema budućnosti.

Isa (Isus) Alejihsselam se rodio, živio te umro da bi iznova oživio kako bi nam pokazao put do spasa naše duše kako na Zemlji tako i na nebu.

Uz ove misli, Vaša Eminencijo, primite izraze mojeg osobnog poštovanja i srdačne čestitke povodom Vašeg blagdana Božića sa molitvom Uzvišenom Bogu da plamen mira i ljubavi gori u svakoj ljudskoj duši a svjetlo mira i ljubavi da sija u kući svakog bližnjeg našeg. Amin!