Promo banner

A+ A A-

471. GODIŠNJICA GHB MEDRESE

gh medresa     Sarajevo, 7. januar 2007. (MINA) - Gazi Husrev-begova medresa u Sarajevu  7. i 8. januara 2008. godine obilježit će 471. godišnjicu kontinuiranog rada na edukaciji i odgoju mladih.

     Tim povodom priređen je prigodan program..Svečana akademija za učenike i učenice održat će se u ponedeljak 7. januara u  amfitatru Medrese u 19,00 sati. Uz kulturno-zabavni program kojeg će izvesti učenici, obavit će se i dodjela priznanja i pohvala učenicima i učenicama za postignut uspjeh i vladanje u protekloj školskoj godini.

     U utorak 8. januara u 14,30 u hanikahu  Gazi Husrev-begove medrese bit će održana svečana akademija. Nakon izvođenja himne Gazi Husrev-begove medrese, pozdravnom riječju obratit će se direktor medrese Zijad ef. Ljevaković. Potom će se obaviti uručenje nagrada i priznanja članovima kolektiva Medrese, profesoru Hamidu Kediću i kuharici  Šefiki Ahatović.

     Plakete za poseban doprinos afirmaciji Medrese bit će dodijeljene hafizu Ismetu ef. Spahiću zamjeniku reisu-l-uleme i prof. dr. Hilmi Neimarliji.

     Nakon poetsko-scenskog bloka «Hronologija opsade»  Nihada Kreševljakovića, na kraju svečanosti predviđeno je obraćanje reisu-l-uleme dr. Mustafe Cerića.